Nieuwsbrief 1 september 2021

Studiedag

Vrijdag 3 september is een studiedag. Alle leerlingen zijn dan vrij.

Schoolpraatapp

Indien het niet lukt om weer in de schoolpraatapp te komen kunt u het proberen met een schone herinstallatie (iPhone) of het legen van de cache (Android).

Voor een iPhone:

 • app verwijderen
 • telefoon uit en weer aanzetten
 • app opnieuw installeren en opnieuw inloggen

Voor een android telefoon:

Manier 1                                                                                                         

 • druk langdurig op de app
 • er verschijnt nu een info popup-je
 • kies daarin voor app-info
 • kies opslagruimte
 • kies gegevens wissen
 • kies OK bij - weet je het zeker…

Manier 2 

 • ga naar instellingen 
 • ga naar apps 
 • zoek onze app en druk erop 
 • kies opslagruimte 
 • kies gegevens wissen
 • kies OK bij - weet je het zeker…

De Corantijn Academie 

Zoals u weet zijn er vanaf vorig jaar al bijlessen en sportlessen voor kinderen van groep 4 tot en met 8 bij ons op school. Voorheen heette dit de Westacademie en vanaf dit schooljaar heet dit de Corantijn Academie. Binnenkort start de Corantijn Academie weer met bijlessen op de dinsdagmiddag na schooltijd en op de zaterdagochtend.

Schoolgids

In de downloads staat de schoolgids. In de schoolgids en op onze website kunt u allerlei informatie van onze school vinden.

Kalender

In de schoolapp staat onze kalender. Als u rechtsboven een pijltje met een streep eronder aanklikt kunt u alle agenda items of een selectie direct opslaan in uw digitale agenda.

Pak je kans

Ook in de downloads vindt u een folder met informatie om extra's voor kinderen tot 18 jaar aan te vragen. Het gaat om een scholierenvergoeding, gratis laptop aanvragen etc.

Muziekles

Gisteren is de muziekles van Aslan weer begonnen voor alle groepen. De juf heet Mirna Attia. In week 36 is er een keertje een dansles door een dansdocent van Aslan. Daarna is er weer muziekles.

Leerlingenraad

Er is nog plaats voor 3 leerlingen uit groep 6 en 8 in de leerlingenraad. De leerlingen die al deelnemen zijn de klassen langs geweest om te vertellen over de sollicitatieprocedure. Dinsdag 7 september is de laatste dag om je sollicitatiebrief in te leveren en zullen er gesprekken volgen om uiteindelijk de leerlingenraad compleet te maken. Kinderen in de leerlingenraad denken mee over verschillende onderwerpen. Er wordt ongeveer 1 maal in de twee/drie weken vergaderd met juf Mirjam.

Gymlessen

Het komende schooljaar zijn er naast de reguliere gymlessen ook andere lessen en activiteiten waar de kinderen onderwijs in bewegen krijgen. Zo kan het zijn dat uw kind door juf Michelle wordt uitgenodigd een aantal lessen te komen om aan vaardigheden te werken die hij/zij nog lastig vindt of om juist extra uitdagingen aan te gaan met vaardigheden die in de reguliere lessen niet passen. Dit gaat altijd eerst in overleg met de groepsleerkracht en u als ouder/verzorger wordt ook op de hoogte gesteld.

FitGaaf!

Maandag 6 september beginnen wij met het project FitGaaf! waarin er wordt gekeken hoe gezond de levensstijl van de kinderen al is en wat er eventueel nóg beter kan. In de downloads zit een brief met meer informatie hierover. Op de site van FitGaaf! kunt u vast een kijkje nemen om te zien hoe het er uit ziet: https://www.fitgaaf.nl/ Heeft u hier nog vragen over dan kunt u contact met juf Michelle de Wit opnemen.

Even voorstellen

Er zijn maandag 30 augustus 2 stagiaires in de gymzaal gestart. Zij stellen zichzelf even voor:

Ik ben Brandon, 20 jaar en kom uit Amsterdam/Hoofddorp. Mijn hobby’s zijn lezen, sporten en op zijn tijd een serie kijken. In het verleden heb ik voornamelijk op 3 sporten gezeten, namelijk: basketbal, voetbal en kungfu.

Ik ben Jermahir, 18 jaar en kom uit Amsterdam Zuidoost. Mijn hobby’s zijn fitness/calisthenics, films kijken en skaten. Wij zijn twee tweedejaars studenten Academie voor Lichamelijke Opvoeding aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gedurende het hele schooljaar zullen wij op de maandagen meelopen met de vakdocent LO. Wij kijken er dit jaar naar uit om een breed scala aan sporten met de leerlingen uit te kunnen voeren en ons verder te ontwikkelen in ons leertraject.

Terug

Corantijnstraat 2

1058 DD Amsterdam

020 – 618 4430

info@nullobscorantijn.nl