Jakobien Vos

Intern Begeleider gr 4 t/m 8

Ik ben Jakobien Vos en werk sinds het jaar 2000 in het onderwijs. Momenteel ben ik Intern Begeleider van de groepen 4 t/m 8.

Ik ben mijn onderwijscarrière begonnen in Drenthe. Na de Pabo in Groningen te hebben gevolgd, heb ik eerst 2 jaar in Annen gewerkt als juf. De school waar ik ook stage heb gelopen. Ik heb daar veel geleerd.

Toch wilde ik verder kijken, nieuwe dingen ontdekken. Ik was benieuwd hoe het onderwijs en de kinderen in Amsterdam zouden zijn. Ondanks de verschillen, vond ik het vooral erg interessant. Prachtig om met al die verschillende nationaliteiten kennis te mogen maken. Toch bleek: kinderen blijven gewoon kinderen, waar ze ook wonen.

Na een paar jaar als juf te hebben gewerkt, heb ik de tweejarige opleiding tot Remedial Teacher gevolgd. Ik heb veel gewerkt met individuele leerlingen en kleine groepjes. Mooi om te zien hoe de kinderen door extra begeleiding een stap kunnen maken in hun ontwikkeling en vervolgens met meer zelfvertrouwen de lessen in de klas kunnen volgen.

Als Intern Begeleider op OBS Corantijn merk ik dat de achtergronden van de leerlingen erg divers zijn. Voor mijn werk mag ik zowel meedenken over oplossingen voor kinderen met een achterstand, als over oplossingen voor kinderen met een voorsprong. Ik vind het fijn om met collega’s en ouders samen te werken. Op die manier proberen we het voor ieder kind zo prettig mogelijk te maken op onze school.