Ons team
Petra Bosch

Petra Bosch

Leerkracht


Mijn naam is: Petra Bosch.
Ik werk in de onderbouw. Dat doe ik erg graag en daardoor kom ik elke dag met veel plezier naar de Corantijn. 
 
In mijn werk maak ik graag gebruik van humor. In mijn handelen naar de kinderen toe, probeer ik de kinderen bewust te maken van hun eigen kunnen. Zelfstandigheid vind ik belangrijk. Dat doe ik bijvoorbeeld door de kinderen zelf na te laten denken, gedrag te spiegelen, gevoelens/gedachten bespreekbaar te maken en de kinderen dingen te laten ervaren of te laten uitproberen.
 
Ik hou van mediteren, dat doe ik ook graag samen met de kinderen. Bijvoorbeeld: Stilzitten als een kikker. Ademhalen doen we de hele dag en ik wil de kinderen graag leren dat je je ademhaling ook kan inzetten als je je bijvoorbeeld even niet lekker of boos voelt. Ademhalen kan je een beetje tot rust brengen is mijn motto. 
 
Verder vind ik het werken met thema´s fijn. Ik hou van knutselen en kan mijn creativiteit samen met de kinderen verder ontwikkelen.
Spelen is een belangrijk onderdeel van het kleuteronderwijs, ik geef de kinderen de ruimte om door spel te leren (van elkaar te leren), samen te spelen/werken en vooral dat het samen leuk is en dat je elkaar kan aanvullen. 
 
Van voorlezen of taal word ik blij, ik ben veel met taal bezig. 
 
Ook het contact met ouders vind ik fijn en belangrijk. 
Verder zit ik in de MR en ben ik benieuwd hoe we samen met de leden een bijdragen kunnen gaan leveren aan de Corantijn. 
Terug