Petra Bosch

Leerkracht

Mijn naam is Petra Bosch.
Sinds dit schooljaar ben ik werkzaam op OBS Corantijn. Ik werk in groep 1 / 2 A,  mijn werkdagen zijn: maandag, dinsdag en vrijdag.

Hiervoor heb ik op een school gewerkt met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis - TOS.
En daarvoor met dove- en slechthorende kinderen (Kentalis).
Ik ben mijn loopbaan als juf begonnen op een reguliere school in het centrum van Amsterdam.

Na mijn opleiding HBO (Sociaal pedagogische hulpverlening) heb ik lang als groepsleidster gewerkt in de kinderpsychiatrie.
Dat heb ik met veel plezier gedaan. Maar toen ik voor èèn van mijn mentorkinderen een rapportgesprek op school moest voeren, bleef het onderwijs mij roepen.
Ik ben heel blij dat ik naar deze stem geluisterd heb.

In het werk maak ik graag gebruik van humor en bespreek ik vaak de oorzaken en gevolgen van mijn eigen en het gedrag van de kinderen. Ook het benoemen van gevoelens vind
ik zeer belangrijk. Ik vind het leuk om met de kinderen met mindfulness (ademhalen) bezig te zijn. Ook ben ik dol op thematisch werken en knutselen. Thematisch werken is voor mij samenwerken met het kind. Door bijvoorbeeld te vragen, wat willen jullie leren. Samen knutselen is het de kinderen laten doen en ze het vooral zelf laten ervaren. Met natuurlijk een kleine bijsturing van mij.
Ook vind ik het belangrijk om de kinderen vooral te laten spelen, spelend leren.

Ik hoop jullie de komende tijd op het schoolplein te zien en te leren kennen.

Fijne groet,
juf Petra B