Voorschool

Voorschool

Voorschool en BSO AKROS Kinderopvang verzorgt de opvang buiten schooltijd op onze school. Wij werken nauw samen met AKROS, er is een goede afstemming en we zorgen voor een doorgaande leerlijn. Ook is er regelmatig overleg tussen AKROS en de directie van de school over allerlei onderwerpen.

Voorschool de Tulp - een voorschool om je thuis te voelen Bij OBS Corantijn hoort ook een voorschool. Deze wordt gerund door medewerkers van AKROS. AKROS heeft diverse voorscholen in Amsterdam-West onder haar hoede. Voorschool de Tulp is een voorschool om je thuis te voelen.

Educatieve methode Kaleidoscoop Onze voorschool werkt met de educatieve methode Kaleidoscoop. Kaleidoscoop is een educatieve methode, waarbij actief leren centraal staat. Kinderen nemen het initiatief, waarbij de interactie met volwassenen heel belangrijk is. Er wordt veel aandacht besteed aan de leeromgeving en de ruimte is ingedeeld in hoeken, zoals het huis, de bouwplaats of een atelier.

Tijdens het speelleren worden gerichte activiteiten spelenderwijs aangeboden. De materialen worden gelabeld zodat de kinderen uitgedaagd worden tot zelfstandig spel en samenspel. Er wordt gewerkt met thema’s die aansluiten bij wat er leeft bij de kinderen in de groep. Kaleidoscoop werkt met een dagschema om de kinderen houvast te geven. Vast onderdeel is de cyclus van vooruitkijken op wat ze willen gaan doen, speelwerken (vrij spel in de hoeken) en terugkijken op wat ze hebben gedaan.

Locatie Voorschool de Tulp heeft een ruim, licht lokaal met verschillend ingerichte hoeken. Er is een grote gymzaal voor binnen activiteiten. Buiten is er een mooie natuurlijk ingerichte speeltuin. De Tulp ligt pal aan het Rembrandtpark.

Adres Postjeskade 200 1058 DW Amsterdam Groepen en openingstijden 2020 Groep(en): één groep Open: 4 ochtenden van 5.20 uur Dagen: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag Tijden: 08.30 – 13.50 uur

http://www.akros-amsterdam.nl/inschrijven

Terug

Corantijnstraat 2

1058 DD Amsterdam

020 – 618 4430

info@nullobscorantijn.nl