Nieuwsbrief 10 februari 2021

Aangescherpt snottenbellenbeleid

Het zogenaamde snottenbellenbeleid is aangescherpt. Volgens de nieuwe richtlijn (het thuisblijf- en testbeleid) moeten nu ook kinderen van 4-12 jaar thuisblijven als ze klachten hebben die bij een coronabesmetting passen (dus ook verkoudheidsklachten) en zich laten testen. Dit geldt dus niet voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Kinderen die af en toe hoesten of met bekende chronische luchtwegklachten, astma of hooikoorts zonder koorts en benauwdheid hoeven niet thuis te blijven. Het protocol voor basisonderwijs is inmiddels hierop aangepast.

Studiedag

Vrijdag 19 februari staat er een studiedag gepland.                                      Omdat de kinderen al zo veel fysiek onderwijs hebben gemist willen wij graag een halve dag lesgeven. Alle kinderen zijn die dag welkom tot rond 12.00 uur. De groepen 1 en 2 zijn uit om 11.55 uur, de groepen 3, 4 en 5 om 12.00 uur en de groepen 5/6, 6/7, 7 en 8 om 12.05 uur. Daarna hebben de kinderen voorjaarsvakantie tot maandag 1 maart.

Verkleedfeest

Voor de groepen 1 en 2 geldt dat het verkleedfeest verplaatst wordt van donderdag 18 februari naar vrijdagochtend 19 februari. Voor groep 3 komt er nog een andere datum, dit hoort u van de groepsleerkracht.

Cito's

Tot de voorjaarsvakantie zullen er al wat Cito-leestoetsen worden afgenomen.    Na de voorjaarsvakantie worden de andere Cito-toetsen in groep 3 t/m 7 afgenomen. De oudergesprekken worden ook verplaatst. U krijgt nog bericht wanneer deze zullen plaatsvinden.

Oproep tot pleegzorg door Levvel

In Amsterdam e.o. hebben zij mensen nodig die kinderen helpen zo thuis mogelijk op te groeien. Ook in Amsterdam West wachten kinderen op een plekje. Dit kan langdurig zijn, maar ook tijdelijk in weekends of de vakanties of alleen in geval van een crisissituatie. Ontdek wat jij voor een kind in de buurt kan betekenen, doe nu de test op: www.openjewereld.nu. Je kunt je ook direct opgeven voor een online infobijeenkomst over pleegzorg via www.levvel.nl/pleegouder-iets-voor-jou.  Eerst bellen of appen kan natuurlijk ook: Maaike 06-24883058, of Milou 06-38303344 van Levvel staan je graag te woord. Soms zijn zij niet in de gelegenheid direct te reageren. Je hoort dan z.s.m. iets van hen terug.

Open dag ASW Blauw Wit

Op 21 februari om 12.00 uur heeft ASW Blauw Wit een open dag. Gedurende de open dag hebben kinderen van 4 tot 18 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met de vereniging. Voetbalspelletjes, penalty schieten, techniektrainingen.. Absoluut een veelzijdige dag waarbij plezier te allen tijde voorop staat. Hierbij vindt u de link naar de uitnodiging: uitnodiging. ASV Blauw Wit neemt de coronamaatregelen uiterst serieus, echter hechten zij ook belang aan spelvreugde en sportiviteit voor de jeugd zonder daarmee de coronamaatregelen te overtreden. De belangrijkste regels zijn in kaart gebracht en die kunt u hier downloaden. U kunt uw kind aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Het betreft echter geen vereiste voor deelname. Locatie: Sportpark Sloten, Sloterweg 1045, 1066 CD Amsterdam.