Nieuwsbrief 3 maart 2021

Ouders niet op schoolplein bij brengen kinderen

Het is ons opgevallen dat tijdens de inloop ’s ochtends sommige ouders toch het schoolplein opkomen. Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend dat niet te doen. Ambulante mensen zoals directeur, IB-er, onderwijsassistentes staan ook op het plein om zich te ontfermen over kinderen die even hulp nodig hebben om naar binnen te gaan. Zij zullen een mondkapje dragen. Bij het uitgaan van de school mogen alleen de ouders van groepen 1/3 op het plein. Ook verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om dan een mondkapje te dragen, en daarna z.s.m. weg te gaan.

Koffiedrinken met Mirjam

Door alle maatregelen is het veel moeilijker om even wat te bespreken. Ik stel voor om online koffie te drinken met ouders die dat leuk vinden. Het is niet de bedoeling om te praten over uw kind, maar meer hoe het gaat op school. Misschien heeft u daar vragen over, of heeft u een goede tip enz. Het vindt aanstaande vrijdag 5 maart plaats om 10.00 uur via Zoom.

Link: zoommeeting

Meeting ID: 990 3879 2162 Passcode: 3d3zGv

Oudergesprekken

De oudergesprekken vinden altijd plaats na de Citotoetsen. Door de lockdown heeft het afnemen van de toetsen vertraging opgelopen. Daarom zijn ook de oudergesprekken uitgesteld. In maart worden de Cito-toetsen afgenomen.

Wanneer kunt u de oudergesprekken verwachten:

Groep 1/2: eind maart

Groep 3 t/m 7: begin april

U krijgt tegen die tijd een bericht via de Schoolpraat app, daar kunt u via de gesprekkenplanner een afspraak inplannen.

Juf Nora komt na haar verlof weer terug op school. We hebben afgelopen maandag haar zoon Logan mogen bewonderen. We zijn heel blij dat ze er weer is. Juf Nora start woensdag 17 maart in groep 1/2A. Daardoor verandert de verdeling van de leerkrachten als volgt:

1/2A: ma, di, vr juf Petra Bosch - woe, do juf Nora

1/2B: ma, vr juf Suus - di, woe, do juf Laura

1/2C: ma t/m do juf Petra Wynne - vr juf Nora

1/2D: ma t/m vr juf Sharon

Tips om je kind te motiveren om te lezen

Hierbij sturen wij u een link naar tips om uw kind te motiveren om te lezen: https://www.zwijsen.nl/lezen/hoe-motiveer-jijje-kind-om-te-lezen-5-tips/

De Landelijke Opschoondag

Ieder jaar wordt er een Landelijke Opschoondag georganiseerd. Dit jaar is hij op 20 maart en ziet er anders uit dan voorgaande jaren. In plaats van opschoonacties op en rondom de school, vragen wij u - rekening houdend met corona - thuis een opschoon-ommetje te maken met uw kinderen. Zo leren zij ook dit jaar op een positieve en actieve manier over zwerfafval, en hoe je dit sámen voorkomt. Heeft u zelf na een drukke week ook zin om even de benen te strekken? Doe dan mee!